Hovězí fond

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 170 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 200 g Zelenina kořenová
  • 150 g Rajčata
  • 100 g Žampiony čerstvé
  • 5 g Sůl
  • 10 g Tymián čerstvý
  • 120 g Cibule
  • 40 g Protlak rajčatový
  • 40 ml Olej slunečnicový
  • 750 ml Víno červené
  • 3 ks Hřebíček
  • 3 ks Bobkový list
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 1 kg Kosti hovězí řídké
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 420 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 575 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 78 mg
  • Draslík 432.7 mg
  • Vláknina 2271.5 mg
  • Vitamín A 2271.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.1 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kosti důkladně omyjeme a v horkém oleji ze všech stran řádně opečeme. Přidáme rajský protlak, krátce opečeme a zalijeme 1 1 vody. Vaříme v zakryté nádobě 90 minut. Často sbíráme pěnu. Zeleninu očistíme, oloupeme a nahrubo nakrájíme. Spolu s kořením, bylinkami a vínem přidáme do hrnce a nezakryté vaříme další hodinu. Vývar přecedíme a svaříme nejméně na polovinu.

  • 3

Komentáře k receptu