Vařené telecí maso v rýži

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 30 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
  • 100 g Okurky nakládané
  • 500 g Rýže dušená
  • 30 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 100 g Šunka dušená
  • 100 g Vepřová kýta uzená
  • 60 g Karotka
  • 750 g Telecí plec
  • 10 g Petržel kudrnka
  • 1 kávová lžička Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 353 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 724 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 143.2 mg
  • Draslík 536.6 mg
  • Vláknina 4280 mg
  • Vitamín A 4280 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.2 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Telecí maso vaříme ve slané vodě s kouskem karotky asi 30 minut. Scedíme a nakrájíme na menší kostičky.

  • 2

    Do mísy vložíme dušenou rýži, přidáme sterilovaný hrášek bez nálevu, kostičky šunky, kostičky uvařené karotky z vývaru, kostičky uzeného masa a posekanou petrželku. Vše spolu promícháme a pomocí naběračky tvoříme na talířích kopečky. Rýžové kopečky posypeme strouhaným sýrem a podáváme s kyselou okurkou.

Komentáře k receptu