Šunkový salát s jablíčkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 38 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 200 g Šunka dušená
  • 100 g Majonéza
  • 10 ml Citronová šťáva
  • 1 ks Jablka
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Okurka salátová
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Hořčice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 275 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 225 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 118.1 mg
  • Draslík 226.9 mg
  • Vláknina 2703.8 mg
  • Vitamín A 2703.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.6 mg
  • Vitamín E 2.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce vaříme natvrdo 8 minut, oloupeme a nakrájíme na plátky. Šunku pokrájíme na kostičky, salátovou okurku na proužky, jablíčko oloupeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na srpečky. Všechny suroviny vložíme do salátové mísy a promícháme.

  • 2

    Do majonézy vmícháme hořčici, sůl, pepř a citronovou šťávu. Ochucenou majonézu přimícháme do salátu a podáváme vychlazené.

Komentáře k receptu