Zeleninový salát s vejci

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 43 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 50 g Cibule
  • 50 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
  • 15 g Petržel kudrnka
  • 50 ml Olej olivový
  • 15 ml Citronová šťáva
  • 2 ks Brambory vařené
  • 4 ks Rajčata
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 171 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 233 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 98.1 mg
  • Draslík 333.4 mg
  • Vláknina 4069.8 mg
  • Vitamín A 4069.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.6 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce vaříme natvrdo 8 minut, oloupeme a nakrájíme na plátky. Vařené brambory a omytá rajčata pokrájíme také na plátky, promícháme s nadrobno nakrájenou cibulí a scezeným hráškem.

  • 2

    Smícháme olej, citronovou šťávu, sůl a pepř. Zálivku vmícháme do salátu a vše ještě posypeme posekanou petrželkou.

  • 3

    Salát podáváme dobře vychlazený.

Komentáře k receptu