Ořechové řezy
Suroviny
- 100 g Ořechy vlašské
- 150 g Rýže loupaná
- 300 g Tvaroh jemný
- 100 g Cukr krupice
- 400 g Mouka polohrubá
- 400 ml Mléko polotučné
- 0.5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
- 1 kávová lžička Tresť vanilková
- 3 ks Vaječný bílek slepičí
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 2 ks Vejce slepičí
- 3 ks Cukr vanilka
- 2 polévková lžíce Tuk
- 8 polévková lžíce Olej stolní
- 1 polévková lžíce Cukr moučkový
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 419 kcal
- Sacharidy 53 g
- Tuky 17 g
- Sodík 39 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 50 g
- Cholesterol 111.5 mg
- Draslík 125 mg
- Vláknina 4287 mg
- Vitamín A 4287 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Tvaroh necháme okapat na sítu a zlehka vymačkáme. Přidáme olej, vejce, mouku, 4lžíce mléka, kypřicí prášek a vypracujeme hladké těsto. 
- 
                                2Plech vyložíme pečícím papírem a z těsta na něm vyválíme plát. 
- 
                                3Zbylé mléko smícháme s vanilkovým aroma, přidáme rýži a při nízké teplotě vaříme cca 15minut. Poté odstavíme a necháme vychladnout. 
- 
                                4Troubu předehřejeme na 180C. 
- 
                                5Ze žloutků, tuku a vanilkového cukru utřeme hustý krém, přidáme nasekané ořechy. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Žloutkový krém a sníh zlehka vmícháme do vychladlé rýže. Naneseme na těsto a pečeme 40minut. 
- 
                                6Hotový koláč necháme vychladnout a podáváme posypaný moučkovým cukrem. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        