Humr na smetaně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 200 g Rýže dušená
  • 50 ml Olej olivový
  • 250 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 100 ml Víno bílé
  • 10 ml Citronová šťáva
  • 50 ml Martell cognac
  • 50 ml Bešamel
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Humr
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 725 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 1546 mg
  • Bílkoviny 74 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 394.1 mg
  • Draslík 1076.7 mg
  • Vláknina 1070 mg
  • Vitamín A 1070 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.3 mg
  • Vitamín E 5.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 74.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Humra vhodíme do osolené vroucí vody a vaříme jen dvě minuty. Humra vyndáme, obereme maso z nohou, rozlomíme klepeta a vyndáme maso, odloupneme krunýř a vybereme maso z těla. Kousky masa trochu pokrájíme.

  • 2

    Na pánvi rozehřejeme máslo s olejem, přidáme pokrájené maso z humra, krátce osmahneme a podlijeme koňakem, vínem, necháme vařit, až se víno téměř odpaří, a nyní zalijeme smetanou. Pánev zakryjeme a vaříme 15 minut. Vmícháme do pokrmu 2 lžíce bešamelu, stáhneme z ohně a zakapeme citronovou šťávou.

  • 3

    Podáváme s dušenou rýží.

Komentáře k receptu