Humr na másle

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 20

Suroviny

  • 100 g Máslo jihočeské
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 kávová lžička Rozmarýn čerstvý
  • 1 ks Humr
  • 3 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 106 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 265 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 71.3 mg
  • Draslík 211.2 mg
  • Vláknina 114.4 mg
  • Vitamín A 114.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.3 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce nalijeme vodu a přivedeme k varu. Humra rozdělíme na části, vložíme do vroucí vody, povaříme nejdéle 10 minut. Uvařeného humra vyjmeme z hrnce, ochladíme ve studené vodě, ocas překrojíme, tvrdou schránku rozbijeme, maso oddělíme.

  • 2

    Máslo rozpálíme v pánvi, přidáme rozmarýn, na kolečka nakrájený česnek, vložíme humra, osolíme, opepříme a zprudka opečeme.

Komentáře k receptu