Omáčka z čerstvých rajčat

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 675 g Rajčata
  • 50 g Sýr Parmezán
  • 350 g Špagety, Makarony
  • 60 ml Olej olivový
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Bazalka
  • 5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 546 kcal
  • Sacharidy 75 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 653 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 75 g
  • Cholesterol 8.5 mg
  • Draslík 644.3 mg
  • Vláknina 10541.8 mg
  • Vitamín A 10541.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.3 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pomocí ostrého nože nařízneme spodní stranu rajčat do tvaru kříže. Ve větším hrnci uvedeme vodu do varu a poté hrnec odstavíme. Do horké vody ponoříme rajčata na 30 vteřin a pak je vyjmeme pomocí děrované naběračky. Rajčata pak oloupeme a dužinu nakrájíme na větší kousky.

  • 2

    Ve velkém kastrolu rozehřejeme olej a osmažíme na něm nakrájenou cibuli. Přidáme rajčata, sůl, pepř a uvedeme do varu. Kastrol přikryjeme poklicí a při snížené teplotě vaříme 40 minut, až je omáčka hustá.

  • 3

    Mezitím podle návodu na obalu uvaříme těstoviny.

  • 4

    Do uvařené omáčky přimícháme bazalku, podle chuti dosolíme a dopepříme. Slité těstoviny vložíme do mísy a promícháme je s omáčkou. Nastrouhaný parmezán na dochucení podáváme na talířku zvlášť.

Komentáře k receptu