Zapečená rýže s krůtím masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 600 g Krůtí prsa
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 500 g Rýže neloupaná (Natural)
  • 200 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 150 g Zakysaná smetana
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Rajčata
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 551 kcal
  • Sacharidy 51 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 193 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 51 g
  • Cholesterol 175.9 mg
  • Draslík 635.5 mg
  • Vláknina 8763.6 mg
  • Vitamín A 8763.6 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.9 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné papriky, oloupanou cibuli a omyté maso nakrájíme na kostičky a společně opékáme na rozehřátém oleji asi 5 minut.

  • 2

    Přidáme propláchnutou rýži a necháme ji zesklovatět. Přilijeme 1 litr vody, osolíme, opepříme, okořeníme mletou paprikou a zvolna vaříme pod pokličkou asi 20 minut. Potom necháme vychladnout.

  • 3

    Vejce rozmícháme se zakysanou smetanou a 150 g nastrouhaného sýra a vmícháme do rýže.

  • 4

    Otevírací formu vymažeme máslem a naplníme rýží. Navrch rozložíme omytá, na plátky nakrájená rajčata a povrch posypeme zbylým sýrem.

  • 5

    Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut. Před podáváním ozdobíme nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu