Meruňková omáčka s uzenou pečení

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Meruňky sušené
  • 5 g Sůl
  • 10 g Pepř černý mletý
  • 60 ml Džus meruňkový
  • 150 ml Vývar slepičí
  • 40 ml Ocet vinný
  • 40 ml Sirup javorový
  • 5 ml Brandy apricot
  • 1.2 kg Vepřová uzená plec
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 451 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 2169 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 120 mg
  • Draslík 239.9 mg
  • Vláknina 3436.7 mg
  • Vitamín A 3436.7 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.6 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do vyhřáté trouby vložíme maso s meruňkami a podlijeme horkým slepičím vývarem a pod pokličkou podusíme 60 minut. Meruňkový džus smícháme s 1 lžící javorového sirupu a brandy a touto směsí maso při pečení potíráme. Hotovou pečeni vyjmeme a uchováme v teple. Rozmixujeme meruňky s výpekem a zbytkem javorového sirupu. Ochutíme solí a pepřem. Rolku nakrájíme na plátky a pokapeme výpekem. Meruňkovou omáčku podáváme zvlášť v omáčníku.

Komentáře k receptu