Meruňková omáčka k masu s portským vínem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Meruňky sušené
  • 200 ml Víno portské
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 ks Citrony
  • 3 ks Šalotka
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Med včelí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 285 kcal
  • Sacharidy 49 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 214 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 49 g
  • Cholesterol 6 mg
  • Draslík 787.2 mg
  • Vláknina 4911.3 mg
  • Vitamín A 4911.3 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.1 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sušené meruňky nakrájíme na nudličky, zalijeme vínem a necháme změknout.

  • 2

    Mezitím oloupeme šalotku, nasekáme nadrobno, na rozpáleném másle podusíme. Přidáme meruňky i s vínem, dusíme dalších cca 10 minut. Poté vmícháme šťávu, vymačkanou z citronu, med, ochutíme solí a pepřem.

  • 3

    Omáčku podáváme teplou k pečenému masu.

Komentáře k receptu