Koprová omáčka s telecím plátkem
Suroviny
- 30 g Cibule
 - 60 g Máslo čerstvé
 - 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 200 g Smetana 12% (konzumní)
 - 5 g Sůl
 - 400 g Zelenina kořenová
 - 40 g Kopr čerstvý
 - 5 g Nové koření celé
 - 2 g Muškátový oříšek
 - 5 g Hořčičné semínko
 - 5 g Koriandr celý
 - 250 ml Mléko polotučné
 - 10 ml Worcester (worcesterská omáčka)
 - 30 ml Citronová šťáva
 - 3 ks Bobkový list
 - 5 ks Pepř černý celý
 - 2 l Voda pitná
 - 1.2 kg Telecí kýta
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 786 kcal
 - Sacharidy 56 g
 - Tuky 32 g
 - Sodík 750 mg
 - Bílkoviny 76 g
 - Uhlovodany 42 g
 - Cholesterol 278.3 mg
 - Draslík 1926.5 mg
 - Vláknina 33532.8 mg
 - Vitamín A 33532.8 mg
 - Vitamín B6 1.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 31.2 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 85.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do slané vody dáme maso a asi 1 hodinu vaříme. Přidáme cibuli, bobkový list, hořčičná a koriandrová semínka, nové koření, pepř a zeleninu a dále vaříme 1 hodinu. Vyndáme maso a uchováme v teple. Vývar svaříme na 750 ml.
 - 
                                2
Z másla a mouky usmažíme jíšku. Přilijeme mléko, smetanu a vývar a nezakryté vaříme 10 minut. Ochutíme solí, pepřem, citronovou šťávou, worcesterskou omáčkou a muškátovým oříškem. Na závěr vmícháme nasekaný kopr.
 - 
                                4