Suflé s čokoládou a likérem Grand Marnier

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Čokoláda hořká
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 500 ml Mléko polotučné
  • 1 ks Vaječný bílek slepičí
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 3 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • 2 polévková lžíce Cukr moučkový
  • 3 polévková lžíce Likér Grand Marnier
  • 3 polévková lžíce Solamyl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 375 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 139 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 261.6 mg
  • Draslík 275.1 mg
  • Vláknina 4666.7 mg
  • Vitamín A 4666.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maizenu smícháme se 2 lžícemi mléka. Zbytek mléka se smetanou ke šlehání přivedeme k varu. Rozpustíme v něm na kousky nalámanou čokoládu, zahřejeme a směs vymícháme dohladka. Postupně přidáme maizenu, cukr a vše dobře promícháme.

  • 2

    Ze sedmi bílků a špetky soli ušleháme jemný sníh. Kastrůlek odstavíme, vmícháme postupně žloutky, přilijeme likér a nakonec opatrně vmícháme sníh.

  • 3

    Troubu předehřejeme na 200C.

  • 4

    Formu na suflé vymažeme a vysypeme cukrem. Do formy rozetřeme připravenou směs, pečeme 15minut. Poté zvýšíme teplotu na 220C a ještě 10minut dopékáme.

  • 5

    Hotové suflé ihned podáváme.

Komentáře k receptu