Briošky pečené ve formě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kostka Droždí
  • 180 g Máslo čerstvé
  • 370 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Švestky sušené
  • 50 g Cukr moučkový
  • 100 ml Mléko polotučné
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 862 kcal
  • Sacharidy 99 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 827 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 240.5 mg
  • Draslík 514.6 mg
  • Vláknina 10007.5 mg
  • Vitamín A 10007.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0.2 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 52.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cukr utřeme s vejci a změklým máslem, přidáme rozdrobené droždí, sůl, mléko a směs promícháme.

  • 2

    Poté přidáváme hladkou mouku a vypracujeme těsto, které necháme v teple vykynout.

  • 3

    Po vykynutí zpracujeme nasekané sušené ovoce a vytvoříme bochánky ve velikosti dlaně.

  • 4

    Naskládáme je do formy na biskupský chlebíček a necháme vykynout. Poté pečeme ve středně vyhřáté troubě.

Komentáře k receptu