Řeřichová omáčka s uzenou rybou

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Pstruh uzený
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 5 g Citronová kůra
  • 20 g Petržel - nať
  • 150 g Tvaroh jemný
  • 60 g Zakysaná smetana
  • 5 g Med včelí
  • 50 g Řeřicha
  • 50 g Ředkvička
  • 5 g Hořčice
  • 100 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 40 ml Citronová šťáva
  • 1.5 kg Chřest bílý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 430 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 572 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 110.2 mg
  • Draslík 1368.5 mg
  • Vláknina 17750 mg
  • Vitamín A 17750 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 45.9 mg
  • Vitamín E 4.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Chřest pečlivě oloupeme a odkrojíme spodní dřevnaté části. Přivedeme k varu asi 1 l vody se solí, cukrem, máslem, citronovou kůrou a petrželkou. Vložíme do ní chřest a vaříme jej 10 minut. Potom vodu slijeme a chřest necháme vychladnout. Tvaroh rozmícháme se zakysanou smetanou, s hořčicí, citronovou šťávou, medem, se solí a s pepřem. Opláchneme řeřichu a necháme ji okapat. Čtvrtinu lístků odložíme stranou a zbytek smícháme s tvarohovou směsí a se šlehačkou. Na talíře naservírujeme chřest, rybí maso a omáčku. Posypeme zbývajícími lístky řeřichy a ozdobíme plátky ředkviček.

  • 2

    Podáváme s toastovým chlebem a máslem.

Komentáře k receptu