Filety z lososa s garnátovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 10 g Česnek
  • 5 g Kopr čerstvý
  • 800 g Losos - filety
  • 40 g Limetková šťáva
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 500 g Garnát obecný
  • 70 g Šalotka
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 250 ml Víno bílé
  • 200 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 ks Bobkový list
  • 5 cl Víno portské
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 629 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 1392 mg
  • Bílkoviny 77 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 387.5 mg
  • Draslík 1028.4 mg
  • Vláknina 1280.8 mg
  • Vitamín A 1280.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.3 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 57.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Filety z lososa pokapeme limetkovou šťávou, osolíme a opepříme. Smažíme z obou stran na většině másla asi 3-4 minuty.

  • 2

    Kuchyňsky upravené garnáty prudce osmažíme na 1 lžíci másla. Přidáme šalotky, česnek, bílé a portské víno, bobkový list a vaříme 10 minut. Garnáty vyjmeme a vývar propasírujeme. Z másla a mouky připravíme jíšku. Přilijeme rybí vývar a smetanu a dále vaříme 10 minut. Ochutíme solí, pepřem a limetovou šťávou. Přidáme garnáty, zbývající máslo, trochu kopru a omáčku prohřejeme. Steaky podáváme přelité omáčkou.

Komentáře k receptu