Pita chléb s kuřecím masem a mangovým čatní

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Kuřecí prsa
  • 40 g Cukr krupice
  • 5 g Kmín římský
  • 100 g Výhonky Alfalfa - vojtěškové klíčky
  • 10 g Máta
  • 100 g Sýr Ricotta
  • 20 ml Ocet kvasný lihový
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Mango
  • 2 ks Okurky nakládané
  • 4 plátek Chléb Pita
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 399 kcal
  • Sacharidy 53 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 2630 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 53 g
  • Cholesterol 92.8 mg
  • Draslík 928.7 mg
  • Vláknina 14074.4 mg
  • Vitamín A 14074.4 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 63.6 mg
  • Vitamín E 2.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí maso opláchneme, uvaříme ve slané vodě a po vychladnutí nakrájíme na drobné kousky. Do mísy vložíme ricottu, na kostičky nakrájenou okurku, nasekanou mátu, římský kmín a dobře promícháme.

  • 2

    Z oloupaného, na kostky nakrájeného manga, cibule, cukru, octa a soli připravíme sladké čatní. Vše smícháme a necháme na na mírném ohni zhoustnout. Čatní a směs z ricotty, okurky, máty a kmínu smícháme s kuřecím masem.

  • 3

    Pita chléb rozřízneme, naplníme cibulí pokrájenou na kolečka, přidáme výhonky vojtěšky a naplníme je směsí čatní a kuřecího masa.

Komentáře k receptu