Borůvková omáčka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 27 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 25 g Máslo čerstvé
  • 40 g Cukr krupice
  • 500 g Borůvky
  • 100 ml Voda pitná
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Solamyl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 188 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 2 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 13.8 mg
  • Draslík 96.5 mg
  • Vláknina 6000 mg
  • Vitamín A 6000 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.1 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Borůvky nasypeme do hrnce, přidáme máslo, cukr a trochu vody. Vaříme 10 minut, až se voda téměř vyvaří. V mléce rozmícháme trochu solamylu a přilijeme k borůvkám. Vaříme ještě dvě minuty a omáčku odstavíme. Borůvky by měly být již rozvařené.

  • 2

    Omáčka je vhodná k palačinkám nebo lívancům.

Komentáře k receptu