Ostrá papriková omáčka k zeleninovým špízům

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Cibule
  • 300 g Cuketa
  • 250 g Lilek
  • 100 g Žampiony čerstvé
  • 200 g Paprika červená
  • 80 g Paprika žlutá
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 40 g Koriandr čerstvý
  • 50 g Kečup
  • 300 g Kukuřice
  • 10 g Česnek
  • 50 g Protlak rajčatový
  • 40 ml Olej olivový
  • 1 ks Chilli paprička
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 421 kcal
  • Sacharidy 60 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 503 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 53 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 707.7 mg
  • Vláknina 11387.5 mg
  • Vitamín A 11387.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 125.7 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibule oloupeme a rozpůlíme. Očistíme, omyjeme a osušíme cukety, lilek a žampiony. Z cuket, lilku a kukuřice nakrájíme osm stejně velkých kousků, zbytky cuket a lilku nakrájíme nadrobno. Očistíme jednu červenou a žlutou papriku, omyjeme a rozkrájíme na 4 díly. Zeleninu napícháme na čtyři dlouhé špízy. Trochu oleje smícháme se solí a pepřem, směsí potřeme zeleninu, grilujeme do křupava. Zbývající papriky rozčtvrtíme, očistíme, oloupeme, nakrájíme

  • 2

    na jemné proužky. Zbylou zeleninu, papriky, česnek a chilli papričku dusíme 2 minuty na oleji. Přidáme rajský protlak a kečup, vše svaříme na lehkou krémovou omáčku. Rozmixujeme ji nahrubo a dochutíme solí, pepřem a zeleným koriandrem.

  • 3

    Omáčku podáváme k zeleninovým špízům teplou nebo studenou.

Komentáře k receptu