Dušená hovězí žebra

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 140 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Cibule
  • 1000 g Hovězí žebra
  • 80 g Karotka
  • 25 g Sádlo škvařené
  • 50 g Slanina vepřová
  • 40 g Křen
  • 60 g Hořčice
  • 240 g Chléb konzumní
  • 700 ml Víno bílé
  • 1500 ml Hovězí vývar základní
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1286 kcal
  • Sacharidy 46 g
  • Tuky 82 g
  • Sodík 1665 mg
  • Bílkoviny 57 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 192.1 mg
  • Draslík 1189.8 mg
  • Vláknina 3699.5 mg
  • Vitamín A 3699.5 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.6 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí žebra vložíme do hrnce, přidáme pokrájenou cibuli, karotku, lžíci sádla a kousek slaniny. Hrnec dáme na oheň a jakmile se sádlo rozpustí a zelenina se začne smažit, podlijeme bílým vínem. Žebra dusíme, dokud se víno téměř nevyvaří.

  • 2

    Potom zalijeme vývarem, ochutíme solí, pepřem, posekanými bylinkami. Hrnec zakryjeme a dusíme asi 90 minut doměkka.

  • 3

    Podáváme s křenem, hořčicí a pečivem.

Komentáře k receptu