Mátová rajská omáčka k cuketovým rolkám

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Cuketa
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 40 g Petržel - nať
  • 150 g Sýr Feta
  • 10 g Strouhanka
  • 500 g Rajčata
  • 30 g Máta
  • 10 g Cukr krupice
  • 5 g Šalvěj čerstvá
  • 50 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
  • 10 g Bazalka
  • 60 g Cibule
  • 60 g Oříšky piniové
  • 200 g Sýr smetanový 65%
  • 20 ml Olej olivový
  • 130 ml Vývar zeleninový
  • 20 ml Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 496 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 846 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 63.3 mg
  • Draslík 1267.2 mg
  • Vláknina 12916.2 mg
  • Vitamín A 12916.2 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 85.6 mg
  • Vitamín E 2.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cukety omyjeme, každou po délce rozkrájíme na osm tenkých plátků. Krajové části nakrájíme na velmi jemné kostičky. Plátky cukety rychle opečeme po obou stranách na oleji. Ochutíme solí a pepřem. Piniová jádra opražíme na suché pánvi. Dvě třetiny nasekáme nahrubo, smícháme s bylinkami, šalotkou, česnekem, sýrem a strouhankou a vytvoříme roztíratelnou hmotu. Okořeníme. Položíme na sebe vždy plátek zelené a žluté cukety, potřeme je náplní, svineme a ovážeme kuchyňskou nití. Rajčata oloupeme, odstraníme semínka a dužinu nakrájíme na kostičky. Na 3 lžících oleje osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme mátu a vývar a necháme vařit 10 minut. Potom protlačíme sítem. Přidáme kostičky cukety, rajčata a zbývající piniová jádra a povaříme. Osolíme, opepříme a ochutíme cukrem a octovou esencí. Rolky v omáčce prohříváme 5 minut a podáváme posypané šalvějí.

Komentáře k receptu