Zelená pepřová omáčka s grilovanou kukuřici

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 40 g Šalotka
  • 150 g Zakysaná smetana
  • 5 g Sůl
  • 5 g Cukr krupice
  • 600 g Kukuřice
  • 40 g Nakládaný zelený pepř
  • 10 ml Olej olivový
  • 100 ml Dolin - Vermouth
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 661 kcal
  • Sacharidy 79 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 518 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 79 g
  • Cholesterol 31.3 mg
  • Draslík 99.4 mg
  • Vláknina 52.5 mg
  • Vitamín A 52.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.5 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z čerstvých kukuřičných klasů odstraníme listy. Klasy vaříme v dostatečném množství vody 30 minut, poté je necháme důkladně okapat. Smícháme máslo s olejem, kukuřici potřeme ze všech stran a grilujeme. Na omáčku smícháme šalotku, česnek s vermutem a rozdrceným pepřem (čerstvý nebo naložený), povaříme. Vmícháme zakysanou smetanu, dochutíme solí a cukrem.

Komentáře k receptu