Česneková omáčka s Capellini

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Těstoviny Capellini
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 60 ml Olej olivový
  • 4 ks Chilli paprička
  • 4 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 4 polévková lžíce Bazalka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 604 kcal
  • Sacharidy 61 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 527 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 60 g
  • Cholesterol 24 mg
  • Draslík 71 mg
  • Vláknina 13204.5 mg
  • Vitamín A 13204.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.1 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Česnek nakrájíme na tenké plátky. Sušené chilli papričky rozdrtíme v hmoždíři nebo pomocí nože. Nejostřejší částí těchto papriček jsou semínka. Kdo má raději pokrm méně pikantní, může lusky rozpůlit a semínka před rozdrcením odstranit. Přivedeme k varu dostatečné množství vody a řádně osolíme. Těstoviny uvaříme al dente. Mezitím rozehřejeme olivový olej, na kterém opečeme česnek. Přidáme chilli papričky. Těstoviny slijeme a promícháme s ochuceným olejem. Osolíme, opepříme, zjemníme máslem a bazalkou.

Komentáře k receptu