Brokolicová omáčka s orecchiette

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Cibule
  • 50 g Sýr Parmezán
  • 500 g Brokolice
  • 5 g Sůl
  • 500 g Těstoviny Orecchiette
  • 100 g Smetana 12% (konzumní)
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 1 ks Chilli paprička
  • 2 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 784 kcal
  • Sacharidy 119 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 729 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 118 g
  • Cholesterol 30.5 mg
  • Draslík 513.4 mg
  • Vláknina 19042.5 mg
  • Vitamín A 19042.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 119.6 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 37.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brokolici zbavíme listů a vykrojíme košťál. Košťál oloupeme a nakrájíme nadrobno. Větší růžičky rozkrájíme na poloviny nebo čtvrtiny. Uvaříme je v osolené vodě do křupava a slijeme přes síto. Zeleninu prudce ochladíme studenou vodou. Červenou cibuli rozpůlíme a nakrájíme na proužky. Z pampelišky odstraníme silný stonek a natrháme ji na menší kousky. Důkladně opláchneme a otřepeme do sucha. Přivedeme k varu dostatečné množství vody, řádně ji osolíme a těstoviny v ní uvaříme al dente. Slijeme přes síto a vodu zachytíme. Cibuli podusíme na 2 lžících olivového oleje do sklovita, přidáme brokolici a česnek a pomalu opékáme dalších 5 minut. Přidáme těstoviny a zalijeme několika lžícemi vody z těstovin. Vmícháme zbývající olivový olej, máslo a smetanu a krátce protřepeme. Pikantně okořeníme solí, nasekanou chilli papričkou a pepřem. Ve zvláštní misce podáváme strouhaný parmazán.

Komentáře k receptu