Brokolicová omáčka s těstovinami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 620 kcal
 - Sacharidy 107 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 109 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 28.8 mg
 - Draslík 395 mg
 - Vláknina 8757.5 mg
 - Vitamín A 8757.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 111.5 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 65.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do hrnce s vařící osolenou vodou dáme vařit těstoviny.
 - 
                                2
Brokolici omyjeme studenou vodou, rozebereme ji na růžičky a uvaříme v mírně osolené vodě doměkka. Vařenou brokolici scedíme.
 - 
                                3
Mrkev oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na kolečka.
 - 
                                4
V misce smícháme mouku a půl deci mléka na hladkou jíšku.
 - 
                                5
V druhém hrnci v půl litru vařící vody rozmícháme Masox a uvaříme v něm doměkka nakrájenou mrkev. Potom do hrnce přidáme brokolici a vše ještě krátce povaříme. Zeleninu ve vývaru rozmixujeme, přimícháme smetanu a deci mléka. Vařící omáčku za stálého míchání zahustíme jíškou, dochutíme Vegetou, pepřem a solí.
 - 
                                6
Uvařené těstoviny scedíme, necháme krátce okapat, rozdělíme na servírovací talíře, přelijeme brokolicovou omáčkou a podáváme.