Blanc-manger s mandlovým sirupem, třešněmi a mátou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 186 kcal
 - Sacharidy 28 g
 - Tuky 6 g
 - Sodík 10 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 26 g
 - Cholesterol 20 mg
 - Draslík 119 mg
 - Vláknina 1650.3 mg
 - Vitamín A 1650.3 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1258.7 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 50.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Plátky želatiny namočíme do studené vody a vymačkáme.
 - 
                                2
Polovinu mandlového sirupu zahřejeme a vložíme do něj želatinu. Přecedíme přes síto a přilijeme zbytek sirupu.
 - 
                                3
Třešně omyjeme, necháme okapat, vypeckujeme a polovinu smícháme s ušlehanou smetanou. Přidáme mátu nasekanou na proužky. Několik celých lístků si odložíme na dozdobení.
 - 
                                4
Směs nalijeme do kruhové formy a necháme 12hodin chladit v lednici.
 - 
                                5
Poté vložíme formu do trochy vroucí vody a vyklopíme. Doprostřed blanc-mangeru navrstvíme zbytek třešní a ozdobíme mátovými lístky.