Medový dresink s rajčatovým salátem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 750 g Rajčata Cherry
  • 100 g Roketa
  • 50 g Mandle plátky
  • 60 ml Citronová šťáva
  • 1 kávová lžička Olej olivový extra panenský
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 4 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Balsamico ocet
  • 2 polévková lžíce Med včelí
  • 4 polévková lžíce Olej mandlový hořký
  • 4 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 321 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 520 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 6 mg
  • Draslík 724.2 mg
  • Vláknina 6250.5 mg
  • Vitamín A 6250.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 62.7 mg
  • Vitamín E 5.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Med utřeme s citronovou šťávou, balzamikovým octem, oběma druhy oleje, se solí a s větším množstvím pepře do hladkého krému. Cibulky očistíme a nakrájíme je na velmi jemné plátky. Mandlové lupínky opražíme na suché pánvi do zlatova. Omyjeme rajčata a roketu. Z rajčat vykrojíme stopky a nakrájíme je na čtvrtiny. Otrháme listy rakety od stopek. Česnek podélně nakrájíme na jemné plátky.

  • 2

    Rozehřejeme máslo a olivový olej a plátky česneku osmažíme do křupava. Rajčata a roketu upravíme na mísu. Doplníme cibulkami, mandlemi a osmaženým česnekem a pokapeme dresinkem.

Komentáře k receptu