Taštičky plněné jidášovým uchem a krevetami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Wan tan
  • 150 g Ucho Jidášovo
  • 50 g Bambusové výhonky
  • 200 g Vepřové maso mleté
  • 200 g Krevety tygří - loupané
  • 10 g Zázvor celý
  • 3 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Cibulka jarní
  • 2 špetka Sůl
  • 2 l Voda pitná
  • 8 dl Vývar drůbeží
  • 1 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 619 kcal
  • Sacharidy 58 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 1712 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 56 g
  • Cholesterol 88.5 mg
  • Draslík 282.2 mg
  • Vláknina 11836 mg
  • Vitamín A 11836 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.4 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 70.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do zakoupených taštiček Wan-tan připravíme potřebné očištěné a omyté suroviny do náplně, které pokrájíme na drobné kousky: jarní cibulku, bambusové výhonky, čerstvé houby, mleté vepřové maso, na kousky pokrájené krevety, kterým jsme odstranili černé střívko, sůl, sójovou omáčku, olej a nastrouhaný zázvor. Všechno dobře promícháme a necháme chvíli v chladničce.

  • 2

    V jednom hrnci dáme vařit 2 litry vody. V druhém hrnci přivedeme k varu drůbeží vývar.

  • 3

    Koupené těstovinové taštičky Wan-tan postupně rozložíme na vál, ostatní necháme zakryté, aby neosychaly (nejlépe navlhčeným látkovým ubrouskem). Do každé taštičky vložíme lžíci masové náplně, okraje potřeme vodou a protilehlé cípy k sobě přitiskneme, vzniknou trojúhelníčky, které vkládáme do vroucí osolené vody a vaříme je 4-5 minut, pak je sítkem vyjmeme, necháme odkapat a dáme do hluboké mísy. Posypeme je pokrájenou (neosmaženou) jarní cibulkou a zalijeme drůbežím vývarem.

  • 4

    Taštičky podáváme horké.

Komentáře k receptu