Pečené závitky plněné lososem se švestkovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Sójové výhonky
  • 130 g Losos - filety
  • 25 g Cibulka jarní
  • 60 g Paprika červená
  • 60 g Krevety tygří - loupané
  • 60 g Zelí čínské
  • 200 g Švestky
  • 100 ml Voda pitná
  • 50 ml Pomerančová šťáva
  • 1 kávová lžička Zázvor celý
  • 1 kávová lžička Koriandr čerstvý
  • 0.25 kávová lžička Olej sezamový
  • 0.5 kávová lžička Chilli paprička
  • 0.25 kávová lžička Směs pěti vůní
  • 4 plátek Těsto Wonton
  • 1 polévková lžíce Sezam - semena
  • 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 140 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 51 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 32.7 mg
  • Draslík 386.7 mg
  • Vláknina 3885.5 mg
  • Vitamín A 3885.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 38.9 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hlubším kastrole svaříme vodu s pomerančovou šťávou, nastrouhaným zázvorem, vypeckovanými švestkami a půl lžičkou chilli papričky, kterou jsme zbavili semen a drobně nakrájeli. Když se začne směs vařit, zmírníme plamen a pod poklicí dusíme. Po deseti minutách omáčku odstavíme, necháme mírně vychladnout a rozmixujeme tyčovým mixerem, přidáme jednu lžičku drobně nakrájené jarní cibulky, nasekaný čerstvý koriandr, sezamový olej, dobře promícháme a necháme vychladnout.

  • 2

    Ve vroucí vodě uvaříme vyloupané a očištěné krevety, scedíme, necháme dobře okapat, drobně krevety pokrájíme a dáme stranou.

  • 3

    Z plátků lososa odstraníme kůži a kosti. Maso a zeleninu nakrájíme na drobné kostičky. Lososa za stálého míchání jednu minutu opékáme na pánvi wok, poté přeložíme do misky. Ve výpeku restujeme nakrájenou zeleninu se směsí koření, dokud zelenina není měkká. Poté vsypeme zeleninu do cedníku a necháme dokonale okapat (občas cedníkem zatřeseme). Zeleninu smícháme s lososem a krevetami. Dbáme na to, aby byly všechny ingredience dobře okapané, aby těsto nevlhlo.

  • 4

    Všechny plátky těsta z širší strany překrojíme na poloviny. Na kraj kratší strany těsta klademe náplň, dobře zarolujeme a na koncích těsto vložíme dovnitř.

  • 5

    Hotové závitky položíme na plech s pečícím papírem a závitky postříkáme olejem. Troubu předehřejeme na 180 °C a závitky pečeme, dokud nezezlátnou. Podáváme horké s miskou vychladlé švestkové omáčky.

Komentáře k receptu