Obalovaná pražma s citronem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 130 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 500 g Pražma
  • 60 g Solamyl - bramborový škrob
  • 250 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 ks Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 8 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 337 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 163 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 141 mg
  • Draslík 390.4 mg
  • Vláknina 3562 mg
  • Vitamín A 3562 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.7 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na těstíčko smícháme 100 g mouky se škrobovou moučkou (Solamyl) a solí. Vmícháme 250 ml vody a citronovou šťávu.

  • 2

    Vedle v misce rozšleháme 1 žloutek a důkladně ho přimícháme do těstíčka. Necháme asi 15 minut v chladu odležet.

  • 3

    Plátky pražmy omyjeme, osušíme a nakrájíme na větší kousky. Každý kousek poprášíme moukou a obalíme v těstíčku. Smažíme dozlatova ze všech stran na rozehřátém oleji.

  • 4

    Petrželovou nať opláchneme, vodu otřepeme a petržel najemno nasekáme. Citron omyjeme, osušíme a nakrájíme na kolečka.

  • 5

    Hotovou pražmu v těstíčku sypeme petrželkou a zdobíme kolečky citronu.

Komentáře k receptu