Zeleninové lasagne se zakysanou smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Cuketa
  • 150 g Hrášek mražený
  • 150 g Mrkev kořen
  • 500 g Rajčata
  • 80 g Sýr Parmezán
  • 300 g Créme fraiche
  • 250 g Těstoviny Lasagne
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 795 kcal
  • Sacharidy 62 g
  • Tuky 138 g
  • Sodík 564 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 59 g
  • Cholesterol 37.6 mg
  • Draslík 488.6 mg
  • Vláknina 9722.3 mg
  • Vitamín A 9722.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.8 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata spaříme, oloupeme, nahrubo nasekáme. Zeleninu očistíme, omyjeme, nakrájíme na plátky.

  • 2

    Na 3 lžících másla podusíme rajčata, mrkev, cuketu a hrášek asi 5 minut. Podle chuti osolíme, opepříme a pod pokličkou povaříme 15 minut.

  • 3

    Potom do zeleniny vmícháme 200 g zakysané smetany.

  • 4

    Do zapékací mísy vrstvíme střídavě zeleninu a lasagne. Potřeme zbylou smetanou, posypeme nastouhaným sýrem.

  • 5

    Pokrm zapékáme asi 40 minut ve středně vyhřáté troubě. Před podáváním posypeme nakrájenou pažitkou.

Komentáře k receptu