Zeleninové lasagne s cuketou

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 15 g Bazalka
  • 800 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 50 g Mouka pšeničná hladká
  • 400 g Lasagne
  • 100 g Sýr Parmezán
  • 10 g Sůl
  • 600 ml Mléko polotučné
  • 0.25 kávová lžička Muškátový oříšek
  • 1 ks Lilek
  • 1 ks Cuketa
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 728 kcal
  • Sacharidy 97 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 697 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 32 mg
  • Draslík 413.9 mg
  • Vláknina 4138.5 mg
  • Vitamín A 4138.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.6 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Lilky a cukety nakrájíme na kolečka - osolíme a necháme vypotit.

  • 2

    Bazalku natrháme a dáme do mísy spolu s rajčaty. Rukama rozdrtíme.

  • 3

    Připravíme si bešamel - rozpustíme máslo, přidáme mouku a rozmícháme mléko. Okořeníme muškátovým oříškem a solí.

  • 4

    Olejem vymažeme pekáč. Na spodek dáme trochu bešamelu, pak plát lasagní. Na to zeleninu a rajčata a bešamel - pak plát lasagní a opakujeme.

  • 5

    Poslední vrstou je plát lasagní, bešamel a ten posypeme parmazánem.

  • 6

    Pečeme 50 minut na 180 °C.

Komentáře k receptu