Opékané zaječí špízy s pomerančovou zálivkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Zaječí maso
  • 130 g Olivy zelené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Tymián čerstvý
  • 2 ks Pomeranče
  • 1 ks Bobkový list
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Balsamico ocet
  • 6 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 396 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 761 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 101.3 mg
  • Draslík 749.5 mg
  • Vláknina 10577.2 mg
  • Vitamín A 10577.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 73.3 mg
  • Vitamín E 5.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso nakrájíme na větší kostky, osolíme, opepříme. Čerstvý tymián opláchneme, okapeme, nasekáme najemno. Bobkový list rozdrobíme a spolu s tymiánem promícháme s masem.

  • 2

    Z oloupaných pomerančů vylisujeme šťávu, kterou v misce promícháme s olivovým olejem a octem, dochutíme solí a pepřem.

  • 3

    Špízy navlhčíme a střídavě na ně napichujeme kostky masa a olivy. Opékáme 5 minut z každé strany na pánvi s rozehřátým slunečnicovým olejem.

  • 4

    Hotové zaječí špízy pokapeme připravenou zálivkou a ihned podáváme.

Komentáře k receptu