Telecí po italsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Mozzarella
  • 600 g Telecí kýta
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 100 ml Víno bílé
  • 1 ks Tymián čerstvý
  • 1 ks Lilek
  • 8 ks Šalvěj čerstvá
  • 2 ks Rajčata
  • 2 ks Šalotka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 429 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 325 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 145.8 mg
  • Draslík 1208.2 mg
  • Vláknina 10361.8 mg
  • Vitamín A 10361.8 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33.9 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Naklepeme telecí řízky a na každý položíme tenký plátek lilku, mozzarelly a jeden lístek šalvěje. Necháme uležet.

  • 2

    Zavineme a sepneme párátkem. Položíme na varný tác s kousky másla, nakrájenou šalotkou, rajčaty, tymiánem a bílím vínem.

  • 3

    Osolíme, opepříme a vaříme v páře 25 minut.

Komentáře k receptu