Telecí ragú po italsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Celer bulvový
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 600 g Telecí plec
  • 100 g Sýr Gouda 45%
  • 60 g Mrkev kořen
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Pepř černý celý
  • 4 ks Nové koření celé
  • 1 ks Bobkový list
  • 0.5 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 483 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 58 g
  • Sodík 570 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 172.5 mg
  • Draslík 1070.6 mg
  • Vláknina 23471.8 mg
  • Vitamín A 23471.8 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.7 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 27.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a očištěnou, na nudličky nakrájenou mrkev a celer vložíme na část rozehřátého másla. Přidáme omyté, na kostičky nakrájené maso, koření a rajčatový protlak. Vše dusíme pod pokličkou do vydušení vlastní šťávy. Během dušení maso občas zamícháme. Potom osolíme, podlijeme trochou vody a dusíme dál za častého podlévání vodou.

  • 2

    Chvíli před koncem dušení přidáme zbylé změklé máslo rozmíchané se lžící mouky.

  • 3

    Z pokrmu odstraníme koření a maso při podávání posypeme nastrouhaným sýrem.

Komentáře k receptu