Pomerančový dresink s mákem ke květákovému salátu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Květák
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 5 g Muškátový oříšek
  • 20 g Kerblík
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 2 ks Pomeranče
  • 6 ks Mušle srdcovky
  • 2 polévková lžíce Mák - semena
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Olej sezamový
  • 2 polévková lžíce Limetková šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 278 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 528 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 18.3 mg
  • Draslík 855.3 mg
  • Vláknina 14283.5 mg
  • Vitamín A 14283.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 117 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Květák rozebereme na malé růžičky. 250 ml osolené vody s mlékem a větším množstvím strouhaného muškátového oříšku uvedeme do varu a květák uvaříme tak, aby zůstal křupavý. Slijeme a necháme dobře okapat. Mušle omyjeme, osušíme a opékáme v horkém másle z každé strany půl minuty. Osolíme a opepříme. Vlažné mušle nakrájíme na plátky, smícháme s vlažným květákem. Na suché pánvi opražíme mák. Jeden krvavý pomeranč rozebereme na dílky, z druhého vymačkáme šťávu. Dílky pomeranče přidáme ke květáku. Pomerančovou šťávu s opraženým mákem, limetkovou šťávou a olejem umícháme do hladka. Okořeníme solí, pepřem a cayenským pepřem a přelijeme přes salát. Necháme 30 minut proležet a před podáváním ozdobíme kerblíkem.

Komentáře k receptu