Rajčatová salsa k masovým špízům

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Hovězí roštěnka níz. peč.
  • 300 g Rajčata
  • 150 g Šunka dušená
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 5 g Cukr krupice
  • 50 g Zázvor celý
  • 250 g Vepřové kotlety
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Pomeranče
  • 2 ks Chilli paprička
  • 1 ks Limetka
  • 1 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Omáčka hot salsa
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 426 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 576 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 97.5 mg
  • Draslík 830.9 mg
  • Vláknina 7553 mg
  • Vitamín A 7553 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 51.6 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata krátce ponoříme do vařící vody, vykrojíme stopky, oloupeme slupku, odstraníme semínka. Dužinu nasekáme nahrubo. Oloupeme a jemně nastrouháme zázvor.

  • 2

    Jemně nasekáme chilli papričky, spolu se zázvorem a salsou

  • 3

    je přidáme k rajčatům. Pomeranč oloupeme a rozebereme na dílky. Zbytek šťávy vymačkáme na rajčata. Limetku omyjeme, osušíme, kůru nastrouháme na rajčata a vymačkáme šťávu. Vmícháme česnek a dílky pomeranče. Přidáme nastrouhanou cibuli, sůl a cukr. Maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na velké kostky. Okořeníme solí a pepřem. Plátky šunky rozpůlíme a ovineme jimi kostky masa. Napícháme je na špízy a na grilovací pánvi opečeme v horkém oleji dozlatova.

Komentáře k receptu