Hráškový dip se slaninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Anglická slanina
  • 300 g Hrášek
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 3 g Muškátový oříšek
  • 5 g Máta
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Kerblík
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 168 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 598 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 8.5 mg
  • Draslík 411.7 mg
  • Vláknina 9875.7 mg
  • Vitamín A 9875.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 34.4 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hrášek vaříme v malém množství osolené vody okořeněné muškátovým oříškem 8 minut. Slijeme a vývar zachytíme. Slaninu nakrájíme na velmi malé kostičky a opečeme dokřupava. Odložíme je na kuchyňský papír, aby se zbavily přebytečného tuku. Prolisujeme česnek. Jarní cibulky nakrájíme najemno. Hrášek rozmixujeme s troškou vývaru. Pyré smícháme se slaninou, s česnekem, jarní cibulkou, olejem a bylinkami. Dochutíme solí a pepřem.

Komentáře k receptu