Zabaione k jahodovému želé se šampaňským

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Jahody zahradní
  • 100 g Pistácie
  • 215 g Cukr krupice
  • 20 g Cukrové zdobení
  • 400 ml Víno šumivé (sekt)
  • 100 ml Likér pomerančový
  • 50 ml Pomerančová šťáva
  • 2 ks Vaječný bílek slepičí
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 ks Limetka
  • 7 plátek Želatina bílá plátky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 736 kcal
  • Sacharidy 95 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 58 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 88 g
  • Cholesterol 370.2 mg
  • Draslík 539 mg
  • Vláknina 11300 mg
  • Vitamín A 11300 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 77.4 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1252.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Želatinu namočíme do studené vody a necháme 10 minut bobtnat. Svaříme 140 g cukru se 75 ml vody na světlý sirup. Omyjeme jednu limetu a osušíme ji. Kůru nastrouháme do sirupu. Obě limety vymačkáme a šťávu smícháme se sirupem. Vymačkáme želatinu a pečlivě ji rozmícháme v teplém sirupu. Přelijeme přes síto.

  • 2

    Očistíme jahody, opláchneme je a nakrájíme na drobné kousky. Smícháme je se sirupem a sektem a rozdělíme do sklenek. Necháme asi 3-4 hodiny v chladničce, aby želé ztuhlo. Na zabaione ušleháme ve vodní lázni do pěny žloutky a bílky, zbývající cukr, pomerančovou šťávu a likér. Želé ozdobíme pistáciemi a zdobením.

Komentáře k receptu