Pomerančová pěna k ovocnému kebabu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 75 g Máslo čerstvé
  • 80 g Med včelí
  • 150 g Zakysaná smetana
  • 75 g Cukr moučkový
  • 100 ml Víno portské
  • 100 ml Citronová šťáva
  • 4 ks Fíky čerstvé
  • 1 ks Jablka
  • 4 ks Jahody zahradní
  • 1 ks Pomeranče
  • 2 ks Vaječný bílek slepičí
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 2 ks Nektarinka
  • 1 ks Hrušky
  • 2 cl Likér pomerančový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 669 kcal
  • Sacharidy 90 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 78 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 90 g
  • Cholesterol 319.5 mg
  • Draslík 710.3 mg
  • Vláknina 14965.8 mg
  • Vitamín A 14965.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 53.9 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Fíky ze všech stran propícháme párátkem a necháme 20 minut vařit v portském víně s bobkovým listem.

  • 2

    Jablko, hrušku a nektarinky omyjeme, rozčtvrtíme, vybereme jádřince a pecky a dužinu nakrájíme na silné špalíčky. Okamžitě pokapeme citronovou šťávou. Omyjeme a očistíme jahody. Kousky ovoce střídavě napichujeme na čtyři špízy. Máslo s moučkovým cukrem zahříváme 2 minuty. Přidáme vanilkový cukr a likér. Pomeranč omyjeme horkou vodou a osušíme. Kůru oloupeme škrabkou a polovinu přidáme do máslové směsi.

  • 3

    Špízy položíme na plech, potřeme ochuceným máslem a opékáme 5 minut pod rozpáleným grilem. Vymačkáme šťávu z pomeranče a ve vodní lázni ušleháme se žloutky a druhou polovinou pomerančové kůry do pěny. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutkový krém postavíme do mísy s ledovou vodou a šleháme tak dlouho, dokud nevychladne. Vmícháme zakysanou smetanu, med a sníh z bílků. Ovocné špízy přelijeme pomerančovou pěnou.

  • 4

Komentáře k receptu