Jelení steak nadivoko

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Kompot višňový
  • 50 g Rajčata sušená sterilovaná
  • 600 g Jelení maso
  • 100 ml Víno červené
  • 1 ks Ananas
  • 1 ks Celer - nať
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Jablka
  • 1 ks Pomeranče
  • 6 ks Jalovec
  • 5 ks Pepř černý celý
  • 1 ks Chilli paprička sušená
  • 1 hrst Houby sušené
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Estragon
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 738 kcal
  • Sacharidy 124 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 252 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 124 g
  • Cholesterol 127.5 mg
  • Draslík 2136.7 mg
  • Vláknina 41134.5 mg
  • Vitamín A 41134.5 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 103.8 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sušené houby a rajčata dáme do malé misky, zalijeme červeným vínem a necháme odstát.

  • 2

    Nakrájené maso lehce naklepeme, dáme ho na rozehřátou pánev na suché dno, otočíme ho, osolíme a přidáváme nakrájenou cibuli, jalovec, chilli papričku, estragon a kuličky pepře.

  • 3

    Nastrouhaná jablka na tenké plátky přidáme k masu s namočenými houbami a rajčaty, která jsme připravili, včetně vinné marinády spolu s višňovým kompotem.

  • 4

    Nahoru dáme kolečka ananasu a pomeranče.

  • 5

    Nemícháme, přikryjeme pokličkou a necháme dusit.

Komentáře k receptu