Vepřová roláda z panenky
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 544 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 25 g
- Sodík 1035 mg
- Bílkoviny 50 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 320.1 mg
- Draslík 1305.7 mg
- Vláknina 4455.2 mg
- Vitamín A 4455.2 mg
- Vitamín B6 1.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.1 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Vepřovou panenku nařízneme tak, aby vznikl větší plát. Vepřové maso s játry umeleme na strojku, smícháme se strouhankou, s 1 smaženým a 1 syrovým vejcem, s posekanou petrželkou, osolíme a dobře promícháme. Plát potřeme hořčicí, rozložíme na něj masovou nádivku, plát zabalíme do rolády a omotáme nití. Na rozpáleném oleji nejdříve zprudka opečeme kolem dokola, potom vložíme do pekáčku i s výpekem, okmínujeme, podlijeme trochou vody a pečeme 35 minut. 
- 
                                2Roládu zbavíme nitě, nakrájíme na plátky a podáváme s bramborovou kaší. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        