Kukuřičný salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Kukuřice cukrová nakládaná
  • 1 ks Jablka
  • 0.5 ks Feferony
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 4 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 150 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 71 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 3.6 mg
  • Draslík 224.1 mg
  • Vláknina 5392.3 mg
  • Vitamín A 5392.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.3 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kukuřici z konzervy necháme okapat. Jablko omyjeme a nakrájíme na kostičky. Feferonku opláchneme, rozkrojíme, zbavíme zrnek a jemně ji nasekáme.

  • 2

    Připravíme zálivku z octa, oleje, soli, pepře a feferonky. Promícháme kukuřici s jablkem a přelijeme zálivkou. Necháme uležet.

Komentáře k receptu