Sushi s plody moře a ovocem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Krevety tygří - loupané
  • 260 g Rýže na sushi
  • 320 ml Voda pitná
  • 1 ks Avokádo
  • 1 ks Citrony
  • 0.5 ks Okurka salátová
  • 1 ks Krab
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 212 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 251 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 32.3 mg
  • Draslík 524.3 mg
  • Vláknina 10956.7 mg
  • Vitamín A 10956.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.2 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pod tekoucí vodou dobře propláchneme rýži a vaříme ji, až je na zkus. Poté ji pod poklicí necháme čtvrt hodiny dojít a poté ji odložíme, aby vychladla.

  • 2

    Avokádo vypeckujeme a nakrájíme na půlměsíčky.

  • 3

    Salátovou okurku oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka.

  • 4

    Krevety vyloupeme, očistíme, ale nezbavíme ocásku. Očištěné krevety smažíme na oleji z každé strany zhruba dvě minuty. Uvařeného kraba zbavíme krunýře. Obojí maso necháme vychladnout.

  • 5

    Studenou rýži promícháme se šťávou a ustrouhanou kůru z jednoho citronu. Poté rýži rozdělíme do šesti misek. Na rýži rovnoměrně rozdělíme krabí maso, krevety, avokádo a okurku a podáváme.

Komentáře k receptu