Pikantní větrníky plněné ovocem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 20

Suroviny

  • 50 g Kompot brusinkový
  • 100 g Mango
  • 75 g Máslo čerstvé
  • 5 g Sůl
  • 10 g Cukr krupice
  • 125 g Mouka polohrubá
  • 5 g Pepř cayenský
  • 150 g Sýr Čedar
  • 100 ml Mléko polotučné
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Chilli paprička
  • 2 ks Hrušky
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • 3 polévková lžíce Ocet vinný
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 125 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 164 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 74.6 mg
  • Draslík 64.4 mg
  • Vláknina 1734.7 mg
  • Vitamín A 1734.7 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mléko, 75 ml vody a máslo přivedeme k varu. Naráz přisypeme mouku, a neustále hněteme až se z těsta utvoří hrouda, která se nechytá hrnce. Odstavíme a přimícháme 1 vejce. Necháme vychladnout. Potom postupně přimícháme zbývající 4 vejce a sýr.

  • 2

    Troubu předehřejeme na 225 °C. Těstem naplníme cukrářský sáček s hladkou trubičkou a na plech stříkáme větrníky. Pečeme asi 10 minut, teplotu snížíme na 175 °C a dopékáme asi 20 minut.

  • 3

    Větrníky vyjmeme, rozpůlíme a necháme odpařit. Oloupané ovoce, nakrájíme na kostičky a ihned smícháme s citronovou šťávou, octem, olejem, solí, cukrem a kajenským pepřem, brusinkovým kompotem a sekanou chilli papričkou. Větrníky naplníme.

Komentáře k receptu