Sýrové větrníčky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 20

Suroviny

  • 75 g Máslo čerstvé
  • 125 g Mouka polohrubá
  • 125 g Sýr Čedar
  • 100 ml Mléko polotučné
  • 75 ml Voda pitná
  • 5 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 97 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 59 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 72.9 mg
  • Draslík 32.2 mg
  • Vláknina 462.5 mg
  • Vitamín A 462.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    K varu přivedeme 75 ml vody, mléko a máslo. Naráz přisypeme mouku, hněteme vařečkou a odpalujeme, až se z těsta utvoří hrouda, která se nechytá hrnce. Odstavíme a přimícháme 1 vejce. Necháme vychladnout. Potom postupně přimícháme zbývající vejce a 100 g sýra.

  • 2

    Troubu předehřejeme na 225 °C. Těstem naplníme cukrářský sáček s hladkou trubičkou a na plech stříkáme kopečky. Posypeme je zbývajícím sýrem. Pečeme asi 10 minut, teplotu snížíme na 175 °C a dopékáme asi 20 minut. Troubu přitom neotvíráme.

Komentáře k receptu