Kapustový salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Kapusta hlávková
  • 50 g Slanina vepřová
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Majoránka
  • 0.125 l Vývar z hovězích kostí
  • 4 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 6 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 232 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 273 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 15.5 mg
  • Draslík 747.6 mg
  • Vláknina 5909.9 mg
  • Vitamín A 5909.9 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 151.9 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kapustu očistíme, zbavíme ji vrchních listů, nakrájíme na nudličky a nastrouháme.

  • 2

    Cibuli oloupeme a jemně nasekáme, slaninu nakrájíme na malé kostičky.

  • 3

    Cibuli, sůl, pepř, majoránku, hovězí vývar, ocet a olej promícháme s kapustou. Slaninu rozškvaříme a nalijeme na salát.

Komentáře k receptu