Kapustový salát s jablky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 ks Citrony
  • 2 ks Jablka
  • 1 ks Kapusta hlávková
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 213 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 61 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 42 g
  • Cholesterol 1.8 mg
  • Draslík 1260.8 mg
  • Vláknina 16150 mg
  • Vitamín A 16150 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 323.9 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z kapusty odstraníme všechny tmavé listy. Ze srdíčka vykrojíme košťál, kapustu omyjeme a nakrájíme na tenké nudličky.

  • 2

    Omytá jablka nakrouháme na nudličky, polijeme olejem, citronovou šťávou, osolíme, osladíme a okyselíme. Přidáme nakrájenou kapustu a dobře promícháme.

  • 3

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu