Koktejl z vařených krevet

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 31 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 180 g Krevety tygří - loupané
  • 150 g Majonéza
  • 4 krajíc Chléb celozrnný pšeničný Graham
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 0.125 kávová lžička Tabasco
  • 1 ks Citrony
  • 0.5 ks Salát ledový
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Kečup
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 359 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 321 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 56.8 mg
  • Draslík 96.9 mg
  • Vláknina 3345.9 mg
  • Vitamín A 3345.9 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.9 mg
  • Vitamín E 4.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme si salátové misky a vyložíme je omytými salátovými listy.

  • 2

    V jiné misce smícháme smetanu, kečup a majonézu, směs ochutíme pepřem, solí a tabaskem. Vmícháme citronovou šťávu.

  • 3

    Krevety vyloupeme a očistíme. Poté je rovnoměrně rozdělíme na misky, přelijeme smetanovým dresinkem a salátové misky pod fólií necháme v chladničce zhruba 1/2 hodiny uležet.

  • 4

    Před podáváním směs v miskách poprášíme mletou paprikou, každou misku zdobíme plátkem citronu a nevyloupanou krevetou.

  • 5

    Servírujeme s tmavým chlebem namazaným máslem.

Komentáře k receptu