Tygří krevety s černou fazolí a houbami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 750 g Krevety tygří - loupané
  • 300 g Fazolové lusky zelené
  • 300 g Houby Shitake sušené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Habanero
  • 1 ks Okurka salátová
  • 2 ks Sardellen filets
  • 1.25 dl Vývar z humrů
  • 3 polévková lžíce Sezam - semena
  • 4 polévková lžíce Fazole černé
  • 7 polévková lžíce Omáčka ústřicová
  • 2 polévková lžíce Omáčka rybí
  • 5 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
  • 2 polévková lžíce Chilli omáčka
  • 2 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
  • 3 polévková lžíce Kokosový krém
  • 2 polévková lžíce Kari pasta červená
  • 0.6 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 493 kcal
  • Sacharidy 73 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 1467 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 69 g
  • Cholesterol 175.5 mg
  • Draslík 1441 mg
  • Vláknina 22791.2 mg
  • Vitamín A 22791.2 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejdříve si připravíme marinádu: ohřejeme humrový vývar do kterého namočíme černé fazole na 30 minut. Pak ji scedíme. Krevety zbavené hlav a střívka omyjeme, osušíme a dáme je do mísy. Přidáme k nim ústřicovou a rybí omáčku, rozdrobené sušené sardelky, sójovou a chilli omáčku, vše promícháme a marinujeme 30 minut.

  • 2

    Houby Shitake omyjeme, nakrájíme na menší kousky a namočíme na chvíli do studené vody. Omyté a očištěné zelené fazolky pokrájíme na menší kousky. Papričky Habanero rozkrojíme, zbavíme semen, omyjeme pod tekoucí vodou a nakrájíme na kousky. Omytou hořkou okurku oloupeme a pokrájíme na plátky.

  • 3

    V pánvi na rozehřátém oleji všechnu zeleninu s černou fazolí a houbami podusíme asi 10-12 minut, pak přimícháme kari pastu s kokosovým krémem, osolíme a opepříme podle chuti.

  • 4

    Ve woku na rozpáleném oleji marinované krevety orestujeme dozlatova (asi 4 minuty), posypeme sezamovými semínky a podáváme se zeleninou a houbami.

  • 5

Komentáře k receptu